Taas yksi syy

Elämä ilman vakinaista työpaikkaa kuulostaa hirveän epävarmalta – ja onhan se sitä. Jos joku olisi sanonut minulle opiskeluaikoina, ettei minulla ole valmistuttuani vakinaista työpaikkaa enkä edes etsi sitä, olisin pitänyt häntä hölmönä. Ammatti ja työpaikkahan on se identiteetti, mihin ihminen samastuu.

***

Tänään taas todentui yksi hyvä syy, miksi kannattaa pysyä osa-aikaisissa duuneissa ja yrittäjäpohjalta tehtävissä hommissa. Olin huoltojoukkoina koulujen maastojuoksukisoissa. Kiva tapahtuma.

Mikä etuoikeus, että voin ilman suurempia ongelmia singahtaa keskellä tiistaipäivää paikalle, hoidella diabeetikon verensokerimittaukset, välipalat ja hiilarien laskennan. Ei tarvitse murehtia, miten paljon juoksu laskee sokereita, kun voin paikan päällä mitata sokerit ja arvioida lisähiilareiden tarpeen. Eikä tarvitse koulupäivän jälkeen töistä käsin jännätä, miten sokerit käyttäytyvät.

***

Puhumattakaan siitä, että pääsin näkemään, miten hienosti lapseni juoksi. Voisimmekin lähteä ensi kesänä yhdessä lenkille. Vaan mahdanko pysyä enää vauhdissa?

Yksi vastaus merkintään “Taas yksi syy”

  1. Hyvä että pystyit olemaan mukana.

Haluaisin sanoa, että...