Hymyillään kun tavataan

Tänään Alhena jatkoi valmistautumista Kameliklubi-keikkaan. Illan teemana oli hymyily.

Nuubialaistanssimme on iloinen ja hauska, ja se tuo väkisinkin hymyn sekä tanssijoiden että yleisön huulille. Jännässä paikassa, kuten festivaalinäytöksessä, hymy voi silti hyytyä. Niinpä tänään treenattiin sitä, että hymyillään, koko ajan, kaikille, jatkuvasti, joka käänteessä. Vaikka väkisin.

Melkein viiden minuutin intensiivinen hymynvirne on muuten rankka kasvolihasharjoitus. Posket meinasivat jämähtää tanssissa ihan tyystin. Kotitehtäväksi tuli hymyharjoitusta. Alhenalaiset totesivat, että esimerkiksi työmatkan mittainen aktiivihymyily voisi jo harjoittaa poskilihaksia riittävästi.

Vastineeksi hervottomalle hymyille Saharan täytyy harjoitella festariesiintymiseen hillityn kaihoisaa hymyä, siis sellaista, joka ei näytä hymyltä muttei liian vakavaltakaan. Minun taas täytyy löytää ilmaisuarsenaalistani ainakin susihukan hymy, siis sellainen “jotta voisin paremmin syödä sinut” -ilme. Sitä ei tulla käyttämään Kairon yön juonnoissa.

Haluaisin sanoa, että...