+ – 0

+

Menojentäyteinen viikko on takana, juoksemiset hoidettu, ja nyt saa keskittyä paiskimaan töitä kotona. Ennen festareita kalenterissa on enää yksi merkintä, kenraaliharjoitukset tiistai-iltana (tervetuloa näillä nurkilla pyörivät Iivariin seitsemältä koeyleisöksi!).

Myös jälkikasvu viettää vastedes kaiken aikansa kotona, sillä tänään jaettiin todistukset. Nyt totutellaan taas siihen outoon olotilaan, että elämä pyörii kotosalla. Toivottavasti luvassa on leppeitä kesäisiä päiviä, jotta tenaville voi osoittaa ulko-ovea, kun meno alkaa yltyä.

0

Onhan se hullua tupata viikko täyteen, mutta palkkioksi käpälissäni on menoton kalenteri.

Tokikaan se ei tarkoita, että voisi heittäytyä pihanurmelle pilviä tuijottelemaan, mutta onneksi sekin aika koittaa. Sitä ennen on edessä pitkä työlista: festareille käsiohjelmat ja muutama seinämainos, kasa koruja esiintymisiin, muutama vaate, joukoittain juoksevia paperitöitä (ja kaikki se, mitä en onnekseni juuri nyt edes muista)…

Aivan rajattomasti ei pitkänpitkä työlista hirvitä: paljon enemmän saa aikaiseksi, kun saa rauhoittua kotona töiden ääreen eikä tarvitse kytätä kelloa.

++

Kevään suurin ongelma on ratkaistu: soolollani on nimi* (nyt “jo” – käsiohjelma menee painoon vasta maanantaina). Kun sain huhtikuun alkupuolella ratkaistua kertaläpsäyksellä sekä puku- että biisiongelmani, alkoi nimen pohdinta, sillä biisin nimi oli tanssin nimenä harhaanjohtava.

Hyvän nimen keksiminen ei ole koskaan helppoa, ei varsinkaan sellaisen nimen, joka ei selitä tyhjäksi vaan täydentää. Useampi ystäväni on vaivannut aivojaan tällä dilemmalla ja useampia ehdotuksia on palloteltu ja paranneltu. Tällä viikolla yksi ystävistäni tarjosi mitä mainiointa nimeä, ja toinen ystävä löysi nimelle vielä lisämerkityksiä, jotka täydensivät valintaa loistavasti.

Nimi löytyi suunnalta, josta en olisi itse tullut tässä kohti etsineeksi, nimittäin Kreikan mytologiasta. Varsinainen hybridi tämä sooloni, kaikin puolin.

*Ai mikäkö se nimi on? Pahoittelen jännitystä, paljastus luvassa vasta ensi viikon lauantaina.

Haluaisin sanoa, että...