Ketjureaktio

Niska on ollut jumissa iät ajat, ainakin reilun kuukauden. Niskajumista seuraa jännityspäänsärkyä, josta puolestaan migreeniä.

Ajattelin kuukausi sitten, että kun kiire ja stressi loppuvat ja univelat on kuitattu, niskakin vertyy. Eipä vertynyt (siis olettaen, että stressi on tähän mennessä pääosin karistettu eikä univelkaakaakaan enää ole kuin korkeintaan yhden yön valvottujen tuntien verran). Toisina päivinä jumi tuntuu vain lievänä kiristyksenä, toisina päivinä – kuten tänään – koko päivä menee tukkoisessa olossa.

Jumi ei tokikaan ole tullut itsestään, vaan se on kumuloitunut näennäisharmittomista tekijöistä hurjatahtisen kevään mittaan. Tietokoneelle jämähtäminen ja käsityöurakat ovat tehneet tehtävänsä, mutta epäilen, että isosti syytä on myös tyynyssä. En tarkkaan ottaen tiedä, millainen tyyny olisi hyvä; täytynee lähteä tutkimusretkelle lähikauppaan.

Nyt täytyy ryhtyä ketjureaktiota purkamaan, jotta kesä ei mene sängyssä migreenin kanssa. Taidan käydä ongelman kimppuun koko rintaman leveydeltä: särkylääkettä kipuun, lämmin vehnätyyny ja kenties jotain lihasjuminpoistovoidetta ärtyneeseen lihakseen, venyttelyä ja sopivasti voimatreeniä – ja se uusi tyyny. Ehkä tämänlaatuinen sekakäyttö on sallittua.

Haluaisin sanoa, että...