Palasina

Tiesittekö, että Nescafen pikakahvipurkki (200 g) on lasia? Minä tiedän nyt, samoin lähikaupan kassa. Illan lähes viimeisenä asiakkaana päätin pistää yhden purkin säpäleiksi kassan taakse.

Palasia on muutenkin syntynyt tänään. Olen silpunnut muutaman iänikuisen vanhan mutta käyttämättömäksi jääneen vaatekappaleen materiaaleiksi uusiin vaatteisiin.

Ratkojani kohteeksi joutuivat 80-luvun lopulla ommellut farkut, joissa on sen ajan tyylin mukaan korotettu vyötärö, joka nousee ikävästi alimpien kylkiluiden tasolle. Irrotin vyötärökaitaleen ja vetoketjun, ja tutkailen vielä farkunkaavojen avulla, mihin mittaan ja muotoon farkut pyöräytän. Kangas on sitä vanhaa kunnon paksua farkkua (kivipestyä, tietysti, kuten siihen aikaan tapana oli), josta ei aivan tyköistuvia housuja kannata tehdä.

Vyötärökaitale lähti myös yhdestä hameesta, joka ei ole mahtunut päälleni edes silloin nuorena, kun minulla oli vyötärö. Samoin pistin palasiksi yhden mekon, jonka kangas on aivan ihanaa, mutta joka ei ole koskaan ollut minun kroppani muotoinen. Mekon helmaosa on sen verran laaja, että siitä riittää ihan varmasti kangasta johonkin. Eihän minun vielä tarvitse tietää, mihin…

Haluaisin sanoa, että...