Tihkeät vaihdot

Speli-keikka numero yksi takana. Taisi olla rankin keikka, mitä olen tähän mennessä tehnyt: puolen tunnin keikkaan mahtui kuusi tanssia, joista tanssin viidessä. Puvunvaihtoja oli kaksi (toisin sanoen kolme eri pukua), joten silloin, kun en ollut lavalla, olin kiiruulla pistämässä uusia kamppeita päälle.

***

Kaikkinensa mukava keikka, josko muistin taas, että minun kannattaisi itsekin noudattaa omia neuvojani. Muistutin tanssijoita maanantain kenraaleissa, että ottavat pukukassiinsa pyyhkeen. Tanssiminen nimittäin nostattaa hien pintaan, ja puvunvaihto tihkeälle iholle on haasteellista. Pyyhkeellä ei tosin synny kuin pyyhekuivaa, mutta parempi sekin kuin valuvat hikivanat selässä, harteilla ja muilla anatomisilla osilla.

Vaan oliko minulla tänään pyyhe mukana? Eipä tietenkään. Pahimmat hiet pyyhittiin collegetakkiin, jonka imukyky ei ollut hassumpi. Huomisillan keikkakassiin nakkasin jo kaksi pyyhettä. Oppimiskykyinen yksilö.

***

Keikkaohjelmistomme tänään:

  • aloitus räväkkää disco orientalia, duona Animal City leopardikuteissa
  • pikaisen puvunvaihdon jälkeen saidiasussa tämänkeväinen keppisooloni Amona
  • duoparini tanssi kaksiosaisessa asussa huivitanssin Scheherazade
  • Shik shak shok -baladisooloni Hananin estradipuvussa
  • duona tanssi viiden vuoden takaa, Youm wara youm, jossa oli yllättävän ylväs tunne, kun kummallakin oli asuna Hananin estradipuku
  • päätteeksi Alhenan tämänvuotinen nasakka rumpusoolo edelleen samoissa kuteissa.

Tämän illan keikan pikainen puvunvaihto leopardeista saidiin sujui loppujen lopuksi parissa minuutissa, kun kaikki nopeuttavat keinot olivat käytössä ja käytössä kuusi kättä. Pukijallemme suurin kiitos! Ilman häntä emme olisi olleet aikataulussa lavalla. Olkoot huomisillan puvunvaihtokuviot yhtä sutjakkaita.

***

Huomisella keikalla ei nähdä yhtään samaa tanssia, mutta hananit pääsevät jälleen lavalle. Tämänviikkoisen renoveerauksen jälkeen estradipuku alkaa olla mukava ja tukeva päällä – sain tanssia aivan rauhassa, puku ei vaikuttanut menoon yhtään. Se tosin otti aika monta työtuntia: ensin levennystä ja pidennystä selän yli menevään osaan, sitten kaikkien olkainten irrotusta ja uudelleenasemointia. Kun vielä laitoin hameosaan kuminauhan, joka kannattelee helman painoa, alkoi puku olla jo aika passeli päällä.

Paljastettakoon kuitenkin, että puvussa on vielä ainakin viisi tai kuusi hakaneulaa, jotka pitävät kriittisiä osia paikoillaan, vuorit ovat paikoitellen irrallaan ja muutama neula lankoineen on pukuun piilotettuna, ettei tarvitse päätellä lankaa ennen kokoonharsinnan jatkamista. Mitä yleisö ei näe, sitä se ei tiedä.

Haluaisin sanoa, että...