Anti-IE

Jos luet tätä Microsoft Explorer -selaimella, ole hyvä ja poistu välittömästi. Tai ei niin välittömästi, ettet lue loppuun tämänkertaista postaustani. Mutta heti sen jälkeen: poistu blogistani, poistu koko Explorerista. Äläkä enää ikinä avaa mokomaa ohjelmaa.

Kaikki kansat, yhdistäkäämme voimamme ja lopettakaamme Explorerin käyttö. Nyt! (Tai siis heti, kun tämä postaus on luettu.) Boikotoikaamme selainta, kunnes sen tekijät lopultakin vaivautuvat viilaamaan sieltä pois ne bugit, joiden vuoksi Explorer tulkitsee koodia oman mielensä mukaisesti.

Toisaalta IE:tä voi huoleti boikotoida senkin jälkeen, sillä paljon parempiakin selaimia on. Jos luet tätä Explorerilla, vanhalla tai uudella, kipin kapin tutustumaan Firefoxiin tai Operaan.

***

Kirjoittajan sivuhuomautus: Havaitsin vasta nyt, että Firefoxin versio 3.0 on ohittanut beta-vaiheen. Täytyypä asentaa uusi FF pikapuoliin.

***

Tänään vietän anti-IE-päivää: olen suurimman osan päivää käyttänyt siihen, että olen viilannut loppuviikosta ilmestyvän nettisivuston tyylitiedostoja sellaiseen muotoon, että myös Internet Explorer suostuisi näyttämään sivut sellaisena kuin minä haluan.

Kyse oli aivan yksinkertaisesta asiasta: yhden kuvan asemoinnista. Paha kyllä, IE:n omaperäinen tapa tulkita marginaaleja heitti kuvan aina väärään kohtaan sivua. Löysin sadoittain sivuja, joissa kerrotaan, miten huijataan Explorerin viitos- ja kuutosversiota, mutta vasta hyvin perusteellisen metsästyksen ja ongelman kiteytysyrityksen myötä tiedostin, että IE7 tarvitsee toisenmoisen hackin kuin IE6.

***

Onhan se kohtuutonta, että toiset tekevät, niin kuin säännöissä sanotaan, mutta yksi huitelee pitkin pientareita tai nytkyttää keskiviivan kummallakin puolella yhtä aikaa. Täytyy tehdä kaikenmoisia turvarakennelmia, että kaikki pysyvät tiellä – ja vain siksi, että yksi ei viitsi tehdä niin kuin on sovittu.

Sovitaanko siis, että jos yhä käytät Exploreria, lopetat sen tähän. Tai sovitaan edes, että et tule minun koodamilleni sivuille, jotta voin tehdä kunnollista, validia koodia ilman hackeja. Minusta olisi ihan kiva kulkea kaikessa rauhassa omaa kaistaa, sääntöjen mukaan.

Yksi vastaus merkintään “Anti-IE”

  1. Mä käytän Tulikettua ja Chromea.

Haluaisin sanoa, että...