Myrskyää

Se on sitten ensimmäisen syysmyrskyn aika. Ulkona tuulee aika lailla, ja vettäkin on vihmonut pitkin iltaa.

Lounais-Suomessa ollaan kuulemma ilman sähköjä. Pidän peukkuja, ettei sähkökatkoja tule tänne asti: työn alla on Ishtar, jonka luulen saavani huomenna painoon. Mutta jos sähköt katkeavat, jää toiveeksi.

Jostain syystä myrskyillä, sähkökatkoilla ja linjahäiriöillä on taipumus kasautua nimenomaan Ishtarin deadlinen liepeille. Lehteähän ei tehdä, jos ei ole sähköä; tietokone vaikenee mykäksi. Juttuaineistoja ja mainoksia ei tule, jos ei ole sähköä ja piuhat kunnossa; lähes poikkeuksetta aineisto kulkee sähköpostitse. Ja lehti ei mene painoon, jos minulla ei ole yhteyttä ulkomaailmaan. Ftp:llä lehti hujahtaa painoon muutamassa minuutissa, kiitos laajakaistojen ja valokuitujen. Mutta jos jossain kohti on piuha poikki…

Sormet ristissä toivon häiriötöntä sähkönsyöttöä. Enkä nyt muutenkaan pane pahakseni, vaikkei puhuri aivan myrskyksi yltyisikään.

Haluaisin sanoa, että...