Odottamaton kohteliaisuus

Olen nyt yrittänyt miettiä, miten suomentaisin lauseen “I got a compliment today”. Sain kohteliaisuuden? Minulle sanottiin kohteliaisuus? Paitsi että sitä ei sanottu, se kirjoitettiin. No, joka tapauksessa, eräs vastaanottaja kirjoitti muutaman kauniin sanan eräästä asiatekstistäni.

Odottamaton kohteliaisuus oli ehdottomasti päiväni piristys (mitenkään väheksymättä illan tanssitunteja ja hymyileviä treenaajia, joita oli ilo käydä opettamassa). Ehkä positiivinen palaute piristi siksi, että se oli niin odottamaton; ehkä siksi, että asiateksteistä niin harvoin saa hyvää palautetta.

Vaikka kohteliaisuus ilahduttikin, mietin silti, että se taisi tulla vähän väärin perustein. Olisihan se nimittäin kamalaa, jos minä en tällä koulutuksella ja ammatinvalinnalla pystyisi kirjoittamaan kunnollista asiatekstiä.

Mutta hymyilyttää silti. Saattaa hymyilyttää vielä huomennakin.

Haluaisin sanoa, että...