Ihmeparantuminen

Toisinaan sitä tuntee itsensä hyvin, hyvin idioottimaiseksi.

Avasin aamulla digiboksin ja totesin, että se ei näytä minulle lastenohjelmia vaan vihreää, välkkyvää ruutua. Kaukosäädin ei pelannut ja masiinan omat näppäimet olivat kuolleita. Nyppäsin virtajohdon irti, odottelin hetken ja laitoin virrat uudestaan päälle.

Ja mitä tapahtuu? Boksi herää asiallisesti eloon, muttei löydä ykköstä, kakkosta, kolmosta, nelosta, FST:tä, Subia, Teemaa eikä ylipäänsä mitään muutakaan kanavaa – paitsi Voicen. Kaikista hirvittävän monesta kanavasta, joita digiaikana voi katsoa, boksi suostuu näyttämän vain Voicea. Pistän boksin kiinni, vedän johdon seinästä, odottelen muutaman minuutin ja yritän uudestaan. Voi voi, vain Voicea. Nappaan boksista virrat pois.

Selaan käyttöohjeet, googlaan nettikeskustelut ja lopulta totean, ettei kenellekään muulle ole käynyt niin, että boksi sensuroi kaikki muut kanavat paitsi Voicen. Soitan valmistajan asiakaspalveluun, jossa ystävällinen nuori mies kysyy, olenko palauttanut tehdasasetukset. Ei, en ole, sillä missään ei kehotettu palauttamaan tehdasasetuksia, jos boksi suostuu näyttämään vain Voicea. Avaan boksin, jotta voisin toimia asiakaspalvelijan ohjeiden mukaan…

… ja huomaan, että ykköskanava näkyy ihan niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Ja kakkonen, ja kolmonen ja nelonen ja FST ja Sub ja…

Pahoittelen asiakaspalvelijalle boksin ihmeparantumista, ja kysyn varmuuden vuoksi toimintaohjeet, mikäli boksi päättää toistekin harrastaa itsesensuuria. Epäilen vahvasti, että puhelun päätyttyä asiakaspalvelija tikahtuu nauruunsa, mutta hänen kunniakseen on sanottava, että palvelu pelasi koko puhelun ajan moitteetta.

Onni (?) onnettomuudessa: puolisen tuntia myöhemmin boksi alkaa takuta uudemman kerran. Palautan tehdasasetukset ja voilà, meillä näkyy taas ykkönen, kakkonen, kolmonen, nelonen, FST…

Asiaan löyhästi liittyvä lisäys
Kohta alkaa Dexterin toisen kauden viimeinen jakso. Mitä minä teen ensi torstaina?

3 vastausta merkintään “Ihmeparantuminen”

  1. 😀 nyt osaat! On kyllä raivostuttavaa toisinaan kun käy noin. EI ole pitkäkään aika kun meillä ei toiminut myöskään mikään, loppujen lopuksi selvisi että kaukosäädöstä oli patterit loppu. Että silleen. 🙂

  2. Minä jäin eilen väkisinkin miettimään, että mihin se Dexterin kausi katosi? Kaudessahan on yleensä se 20+ jaksoa, eikä tässä ajassa ole kyllä mitenkään voinut tulla niin montaa – vastahan ne uudet jaksot alkoivat elokuun lopussa / syyskuun alussa tms? Millä tavalla meitä on nyt huijattu?

  3. Minäkin räyhäsin yhtenä päivänä lapsille, että kuka on rikkonut kaukosäätimen. Huomasin sitten, että patterit eivät ole paikoillaan. Kummasti se kapula vaatii virtaa, jotta pelaisi 🙂 .

    Onkohan Dexterin kakkoskausi ollut näitä käsikirjoittajien lakon uhreja? Toisaalta parempi hyvä lyhyt kausi kuin laahaava pitkä kausi. (Dexterin ensimmäistä kautta katselin vain satunnaisesti, kakkonen imaisi ihan toisella tavalla mukaansa. Saa nähdä, miten käy kolmosen kanssa, kun se joskus telkkariin ehtii.)

    Ja vielä havainto: Wikipedia kertoo, että lakko ei vaikuttanut toiseen kauteen ja että jatkossakin Dexterin kauden mitta on 12 jaksoa. http://en.wikipedia.org/wiki/Dexter_tv

Haluaisin sanoa, että...