Hyvin pelaa muttei yhteen

Minulla on kaksi Firefox-liitännäistä, jotka ovat kumpikin periaatteessa loistavia.

Ensimmäinen on Foxmarks, joka tallentaa kaikki kirjanmerkkini säilöön ja päivittää uudet kirjanmerkit kummallekin koneelleni. Loistava systeemi – enää ei tarvitse muistella, minkä mainion kirjanmerkin toisella koneella ollessani löysin.

Toinen on FastDial, joka näyttää tyhjän sivun sijaan haluamani kokoelman linkkejä. Olen koonnut FastDialiin kaikki tiheimmin käyttämäni linkit: sähköpostit, blogit, foorumit, uutiset ja sään ja niin edelleen.

Kumpikin liitännäinen on mainio, mutta kun kumpikin on käytössä, tuli ongelmia. Kokosin FastDialilla linkit, jotka tallentuvat kirjanmerkkeihin omaan kansioonsa. Sitten järjestelin linkit uusiksi FastDialissa. Tein saman myös toisella koneellani, lisäsin pari uutta kirjanmerkkiä ja järjestelin vielä kerran. FastDialissa järjestäminen ei kuitenkaan muuta linkkien järjestystä kirjanmerkeissä.

Kun Foxmarks synkronoi kirjanmerkit, FastDial meni sekaisin ja heitteli loogiseen järjestykseen asettelemiani linkkejä miten sattui, osa linkeistä jäi näkymättömiin. Kun järjestin ne uudelleen FastDialissa – aivan oikein, sykronoinnin jälkeen toisen koneen FastDial meni sekaisin.

Nyt menossa on testi: tyhjensin kummankin koneen FastDialin ja rakensin systeemin uudelleen toiselle koneelle kirjanmerkkien järjestyksessä. Huomenna avaan toisen koneen – sitten nähdään, siirtyvätkö linkit ihmisiksi toisen koneen FastDialiin vai täytyykö ottaa käyttöön järeämpiä keinoja.

En kyllä tähän hätään mitään järeämpää keksi, joten pidän sormia ristissä ja peukaloita pystyssä.

Haluaisin sanoa, että...