Luovutan

Kävin luovuttamassa verta. Siis melkein.

Suonen löytäminen on välillä osoittautunut haasteelliseksi. Nyt löytyi suoni, sieltä tuli verta ja alkuun kaikki meni hyvin.

Sitten masiina alkoi piipittää: verta tuli liian hitaasti. Suoni siellä supisteli — luulin päässeeni supistuksista eroon, kun sain viimeisen lapsen synnytettyä, mutta katin kontit! Suoni siis supisteli, kieltäytyi päästämästä verta neulaa myöten pussiin.

Lopputulos: pussi täyttyi niin hitaasti, että 130 millilitran kohdalla luovutettiin. Ei olisi pussi täyttynyt säädetyssä ajassa. Nyt minulla on kaikki verenluovutuksen huonot puolet eikä mitään hyvistä. Verenluovutuksen ainoa varsinainen huono puoli on se, että käsivarsi on iltaan asti tiukassa siteessä, joten monien asioiden tekeminen on tavallista hankalampaa. Verenluovutuksen paras puoli on hyvä mieli: 450 millilitrasta riittää apua monelle ihmiselle.

Toivottavasti seuraavalla kerralla homma sujuu paremmin.

Haluaisin sanoa, että...