Pinkki ja hyttyset

Taisin olla silloin ehkä neljäntoista, niillä main. Toukokuuta se kuitenkin oli, sillä jalassani oli kiinalaistossut (hyvin huonot jalassa, mutta kevyen kesäiset).

Minulla oli kasarityyliin aivan ihanat pinkki-mustat vaatteet, pinkillä pohjalla mustia japanilaisriipustuksia. Olin menossa kasarivetimissäni soittamaan matineaan.

Juuri ennen matineaa kasvoni alkoivat muuttua yhtä pinkeiksi kuin vaatteeni. Koska kyse oli kasaripinkistä, kasvojen väri oli todellakin pinkki. Kävin soittamassa matineassa, kasvot sävytettyinä asuuni, ja sitten lääkärin vastaanotolle. Tulos: nokkosrokko, jonkin sortin allerginen reaktio. Syylliseksi epäiltiin ruusunmarjan makuista marjaviiliä. En ole sen koommin ruusunmarjaviilejä syönyt.

***

Tänään lapsi alkoi valittaa, että hänellä on hyttysenpistoja. Vuodenaikaan nähden pidin hyttysiä suhteellisen epätodennäköisinä syyllisinä. Tarkempi syyni osoitti, että hyttysenpiston kaltaisia paukamia oli isolla alalla säärissä, reisissä, käsivarsissa ja lopulta myös kasvoissa.

Lääkärin diagnoosi: nokkosrokko. Syyllinen on vielä epäselvä, mutta todennäköisesti se löytyy hedelmäsalaatista. Tällä hetkellä arvauksena on papaija, mutta oikeus virhepäätelmiin pidätetään.

Hedelmäsalaattia syödään jatkossakin, mutta varmaankin ilman papaijaa.

Yksi vastaus merkintään “Pinkki ja hyttyset”

  1. […] Kaivoin allergialääkkeet jostain kaapin kätköistä ja nielaisin pikapikaa yhden antihistamiinin. Nyt tässä odotellaan, josko tilanne helpottuisi. (Jos ei helpottuisi, täytyy varmaan kilauttaa päivystykseen. Minun tuurillani siellä olisi sama lääkäri, joka ennen joulua arpoi lapsemme ärhäkkään allergisen reaktion syitä.) […]

Haluaisin sanoa, että...