Punainen proto

Punaisesta on aina ilo tehdä.

Suunnittelin ennen joulua korumallin, joka nielee paljon kaikkea. Piti tehdä suunnitelmia ja laskelmia useampaankin otteeseen kieli keskellä suuta, kun en hirvennyt pyöräyttää koekappaletta tuosta vain. Varastoon hankin värkit siniseen, vihreään, meripihkan väriseen, violettiin ja mustaankin koruun – sekä tietysti punaiseen.

Prototyyppi valmistui punaisesta. Ei pelkästään minun mielikseni, vaan erityisesti siksi, että minulta oli tilattu nimenomaan punainen syntymäpäivälahjakoru.

***

Prototyyppi lähti tänään päivänsankarille koekäyttöön.

Koru tulee vielä takaisin renoveerausta varten, sillä tiedän jo valmiiksi, että lukkosysteemin koeversio on liian heppoinen. Samalla saan työstää muut ilmenneet ongelmat pois päiväjärjestyksestä.

Joskus keväämmällä, kun tuote alkaa olla lopullisessa kuosissaan, pääsen valmistamaan ensimmäistä myyntierää: sinistä, vihreää, meripihkaa, violettia, mustaa – ja toki kauppaan tulee punainenkin yksilö.

Haluaisin sanoa, että...