Hysss!

Minun kannattaisi tehdä juuri nyt tuttavuutta uusien ihmisten kanssa. Voisin kerrankin antaa vaikutelman, että olen hillitty ja hienovarainen. Minulta nimittäin on mennyt ääni.

Torstaina se lähti kesken opetusillan. Eilen saattoi joku kuvitella, että pankkiasiani olivat hyvinkin hämäräperäisiä, kun niistä niin pieneen ääneen konttorissa keskusteltiin, mutta ei, täsmensinpähän vain tilien käyttömaksuja ja tiliotekäytäntöjä. Tänään ei kauppareissulla varmasti kukaan kanssashoppailija häiriintynyt, vaikka kännykkään yritinkin jutella: äänen volyymini oli ihan olematon.

Luonnollisesti ääneni on paitsi kateissa myös hirvittävän matala. Normaali kontra-alttoni on vaihtunut noin baritoniin. Arkiäänialani c–d2 on flunssan möreyttämänä As–h1.

Voi olla, että tiistaina koulutuksen lähipäivässä istuu harvinaisen hiljainen opiskelija. Huonolla tuurilla ensi viikon opetuskin etenee viittelöinnin ja elehtimisen voimin. Pitääköhän perheen sisäinen viestintä kohta siirtää Skype-chättiin?

Haluaisin sanoa, että...