Usko horjuu

Suomessa ei voi elää ilman pankkitiliä. Palkat, sosiaalietuudet sun muut maksetaan aina tilille, ja laskujen maksaminen muutoin kuin verkkopankin kautta on tehty niin julmetun kalliiksi, ettei käteisen kanssa kannata pankin tiskille mennä kuin korkeintaan tallettamaan sitä omalle tilille.

Sopisi siis olettaa, että pankit ovat luotettavia ja pistävät rahat sinne, minne ne on tilinumerolla ohjattu menemään. Tokihan rahat ovat hukkateillä muutaman päivän, kun rahoja siirtää pankista A pankkiin B (ja tämä siis aikana, jolloin melkein kaiken muun – paitsi multimediaviestit – voi lähettää muutamassa sekunnissa), mutta tämän tosiasian kanssa on joutunut elämään niin pitkään, että siihen suhtautuu nöyrän alistuneesti. Näin vain on.

***

Nyt alkaa huolestuttaa. Olen maksanut erään jäsenmaksun oikealle tilille oikealla viitteellä alkuvuodesta, mutta juuri hiljan paljastui, että rahat eivät ole menneet perille. Enkä kuulemma ole ainut, jonka jäsenmaksu on hukkateillä.

Triplatarkistin tilinumeron ja viitteen; maksusuorituksessani ei pitäisi olla mitään huomautettavaa. Ihmetyttää, mihin taskuun vastaanottajan pankki on rahani pistänyt?

Haluaisin sanoa, että...