Hallinnassa – ainakin melkein

Minä uskon arkistointiin ja järjestykseen.

Tiedän, se kuulostaa naurettavalta, jos on käynyt kääntymässä työhuoneeni ovella. Mutta hei, se kaikki, mikä vyöryy ovelle vastaan, on juuri sitä tavaraa, mitä ei ole arkistoitu. Ja sitä paitsi arkistoimatonkin on järjestyksessä, josko ei ehkä sanan siinä merkityksessä, mitä ihmiset yleensä ajattelevat.

Minä siis uskon arkistointiin ja järjestykseen. Myönnän, että monet järjestykseen tähtäävät toimenpiteeni ovat hitusen ylimitoitettuja, mutta toisaalta jos ne auttavat minua pitämään pääni kasassani, niin ne ovat tarpeellisia. Kerta.

***

Olen tänään pistänyt sähköpostisysteemejäni ojennukseen. Tammikuussa jo aloitin uusien sähköpostitilien ja kokonaisvaltaisen sähköpostin hallinnointirakenteen luomisen, mutta pysähdyin järkeistyspaussille, joka venähti tänne asti. Ratkaisumallit eivät kyllä viikkojen kuluessa muuksi muuttuneet, mutta eipähän tullut hätiköityä.

Tänään lisäsin Thunderbirdiin työpostin kaveriksi pari toistaiseksi uinuvaa työliitännäistä sähköpostilaatikkoa ynnä henkilökohtaisen sähköpostin. Työpostit lajittelin pariinkymmeneen kansioon ja vauhtiin päästyäni määrittelin muutaman suodattimen, jotka jakelevat sisääntulevat viestit automaattisesti oikeisiin kansioihin.

Päällepäätteeksi vielä – tästä olen erityisen innoissani – työstin Thunderbirdiin css-koodia, joka näyttää viestilistalla värillisellä pohjalla ne viestit, jotka varustan tunnuksella. Oletusasetuksissa Thunderbird vaihtaa ainoastaan viestirivin tekstin värilliseksi, mikä tekee viestilistasta hankalasti luettavan.

Ja tulihan sekin tänään selvitettyä, miten viesteihin liitetään html-allekirjoitus, vaikken toteutukseen asti ehtinytkään.

***

Nyt Thunderbird alkaa tuntua kotoisalta. Seuraavaksi pitäisi ryhtyä purkamaan sairastelun aikana kertynyttä sähköpostisumaa.

Haluaisin sanoa, että...