Toisella koneella

Sitä mukaa, kun kevään päättävät näytökset lähestyvät, lisääntyy myös aika, jonka vietän sen toisen koneen ääressä.

Ompelukone ei ole ollut erityisen kovassa käytössä talven mittaan, mutta nyt urakoin taas esiintymisasuja – no, urakalla. Kovin monesta asukokonaisuudesta ei sentään ole kyse: Alhenan haggalaa varten valmistuvat haggalaessut ja -huivit sekä muutamalle tanssijalle myös niiden alle tuleva kokomekko. Pari tanssijaa tarvitsee myös itselleen asut, jotka muulle ryhmälle tehtiin viime talvena. Lisäksi täytyy vielä pohdiskella parin tanssin puvustusta, josko olisi tarpeen tehdä vielä jotain nopeaa ryhmäsävellystä.

Onnenvärinöihin on kolme ja puoli viikkoa, ja tähänastisen elämänkokemukseni perusteella arvelen, että ne ovat melkoisen hektiset kolme ja puoli viikkoa – ja tuotteliaat. Talven urakointi konkretisoituu, niin tanssiasuina kuin tanssiesityksinäkin.

Haluaisin sanoa, että...