Digioivallus

Edellinen villapaita on langanpäiden päättelyä vaille valmis, joten päätin ryhtyä kutomaan uutta. Ostin kokeeksi pari kerää Novita Samos Lollipop -lankaa, ja näyttää siltä, että ensi viikolla haen reilut kymmenen kerää lisää.

Ensimmäiset viisi senttiä paitaa syntyivät Tero Pitkämäen MM-mitalijahdin sivutuotteena. Vasta nyt, kun Suomi on jälleen voittanut ja nettiuutiset hehkuttavat mitalia, ymmärsin sen olennaisimman: miksi digiaikaan siirryttiin 1.9.

Ei siksi, että kuukausi vaihtui. Eikä siksi, että televisio aloitti syyskautensa.

Vaan siksi, että suomalaiset ovat urheiluhulluja. Ei digiboksia, ei kollektiivista jännitystä miesten keihäskisan äärellä. Urheilukisat ovat yhdistäneet suomalaiset suorien lähetysten alkuajoista asti. Vähempikin motivoi hyppäämään digiaikaan heti ensimetreillä.

Haluaisin sanoa, että...