Urotyö

Tämä päivä on ollut tylsä eikä erityisen tuottelias, mutta silti tarpeellinen. Olen istunut työkoneellani siivoamassa.

Alkujaan ajattelin, että koko kone tyhjäksi, Windowsin asennus uusiksi ja samaa rataa kaikkien muidenkin ohjelmien uudelleenasennus. Kun kello kävi enkä vielä ollut päässyt edes koneen tyhjentämiseen asti, mieli muuttui. Koneen kanssa oli kuitenkin vain kaksi ongelmaa: romppujen poltto ei pelannut ja pari kovalevyn osiota oli ääriään myöten täynnä.

Tyhjäsin koko koneen ohjelmia lukuunottamatta, järjestin ja ehjäsin kovalevyn ohjelmaosiot sekä asensin poltto-ohjelman uusiksi. Sitten kehittelin uuden, nykyhetkeä paremmin vastaavan jaottelusysteemin kovalevyn osioille ja palautin olennaiset ja tarpeelliset tiedostot takaisin koneelleni. Rompunpolttoa en jaksanut enää tälle iltaa testata, ehtiihän sitä viikollakin.

Aikaavievin urakka oli siivota sähköposteja. Muutama tuhat viestiä lähti, mutta jäihän sinne vieläkin sekalaista, jonka voisi aivan hyvin poistaa. Toisaalta primitiivireaktio kieltää hävittämästä meilejä, joissa saattaisi olla tärkeitäkin asioita, mutta järki sanoo, että neljä vuotta vanhoissa viesteissä on vain vähän sellaista, mitä enää aion lukea.

Sen verran työteliäs siivousprojekti oli, että jatkossa aion olla hölläkätisempi delete-nappulan kanssa. Jos viestillä ei ole arvoa saapuessaan, ei sillä varmasti ole arvoa myöhemminkään. Mainokset ja hauskat ketjukirjeet päätyvät jatkossa armotta roskakoriin!

Haluaisin sanoa, että...