Päivittelen selaimia

Kone halusi päivittää Windowsia. Päivityksen takaa paljastui Internet Explorerin versio 8. Olin lukenut blogeista, että Microsoft laittaa IE8:n päivityksen ikään kuin käyttöjärjestelmäpäivitykseksi, ja tovin jos toisenkin tuumasin kyselyruudun edessä, klikkaanko ok vai peruuta.

Klikkasin sitten ok. En käytä Exploreria muuta kuin tarkistaessani, että työstetyt nettisivut toimivat myös Explorerissa. Toisaalta olisi ollut järkevää pitää IE7 vielä jonkin aikaa, sillä tunnetusti monet selainten käyttäjät eivät päivitä selaimiaan.

Koska sivujen testaaminen kaikilla käyttöjärjestelmillä ja selaimilla ja selainversioilla ei kuitenkaan onnistu, olen ottanut ohjenuorakseni sen, että työstämieni sivujen täytyy toimia Windows XP:ssä ja Vistassa yleisimpien selainten uusimmilla versioilla. Siinäkin on jo testaamista koko joukko.

***

Samalla kertaa päätin päivittää Operan uusimpaan versioonsa, joka näkyy olevan 9.64. Operan päivitys ei suju aivan yhtä helposti kuin pääselaimeni Firefoxin: Operan päivitys täytyy ensin ladata koneelle ja sitten ajaa päivitys-exe, kun taas Firefox päivittää uuteen versioon automaattisesti käynnistyksen yhteydessä.

Tai ehkä siellä Operassa on joku namiska, jota pitäisi painaa, jotta päivitys hoituisi automaattisesti, mutta koska käytän Operaa lähinnä vain työstettyjen nettisivujen toiminnan tarkistamiseen, en ole isommin tutustunut selaimen ominaisuuksiin.

***

Tiedostin hiljattain, että Safari, jota olen pitänyt Macin käyttäjien selaimena, on saatavilla myös Windowsiin.

Pohdin tovin, lataisinko sen (jotta voisin testata jne.), mutta koska tällä hetkellä tyrkyllä on Safari 4 Beta, päätin lykätä projektia tuonnemmaksi. Taidan ladata selaimen sitten, kun nelosversio pääsee betavaiheen yli – jos vaikka sitten ei olisi tarpeen päivittää ihan heti.

***

Taannoin eräänä sumea-aivoisena hetkenä kävin läpi Firefoxin liitännäisiä (engl. add-ons) ja tein listaa, millaisia härpättimiä voisin Firefoxiini lisätä.

Koska hetki oli sumea-aivoinen, muistan elävästi tehneeni listan, mutten löydä sitä mistään.

Kun kerran olin tänään päivitysvireessä, kävin sentään hakemassa Web Developer -lisäkkeen läppärin Firefoxiin – kaikkien muiden koneiden tuliketussa se jo onkin. Seuraavalle kolmelle viikolle on suunnitellut nettisivujen työstöä, joten lisäkkeelle on luvassa paljon käyttöä.

Haluaisin sanoa, että...