Trendikäs

Korufoorumi Helmetissä keskustelimme muodikkuudesta. Muoti on muuttuvaista, ja yleensä minulle käy niin, että vasta kun alan tottua johonkin muotityyliin, on uutta tullut tilalle.

Katsoin kesällä uusintoja sarjasta Konnankoukkuja kahdelle, Moonlighting. David Addison, siviilissä Bruce Willis, istuu tähän päivään ihan sellaisenaan, mutta Maddie Hayes, näyttelijänä Cybill Shepherd, näyttää olkatoppauksineen hyvin 80-lukulaiselta. Olkalinjat, hameenhelmat, lahkeiden leveydet, niistä tunnistaa vuosikymmenen.

Myönnän, että olen jämähtänyt muinaisuuteen. Hienommin jos asiaa muotoilisi, niin ehkäpä oma tyylini on ajaton. Kymmenen vuotta vanhat vaatteeni ovat yhä mieluisia, ja esimerkiksi rippilahjaksi saamani korusetti on silmissäni yhä tyylikäs. Ja rippikesästä on sentään kiitettävä määrä vuosia.

Osaltaan tähän lienee syynä sekin, etten ole erityisen vaihtelunhaluinen. En kyllästy materiaaleihin ja tyyleihin enkä varsinkaan väreihin. Uskallan siis investoida vanhaan roosaan ja viininpunaiseen.

En juuri muista tehneeni asioita siksi, että ne olisivat muotia. Mutta kummasti osun tällä hetkellä olemaan muotiaallon huipulla: nyt on buumina tehdä itse, omin käsin. Se, että satun nauttimaan käsitöiden tekemisestä, on siis tehnyt minusta trendikkään. Ajatella!

Haluaisin sanoa, että...