Se toimii sittenkin

Rss-lukijan vaiheet, viimeinen osa (toistaiseksi).

Asensin sunnuntain sivuprojektina Firefoxin version 3.5 myös työkoneelle. Koska blogienlukutauko oli venynyt jo liian pitkäksi (!), päätin kokeilla vaihtoehtoista rss-lukijaa. Asensin siis Briefin.

Alkuun pääseminen oli hitusen hidasta, sillä Sagen kaikki syötteet oli tallennettu muodossa, jota Brief ei luonnollisestikaan ymmärtänyt. Tallensin muutaman syötteen live-kirjanmerkkeinä, ja sen jälkeen niiden lukeminen sujui helposti.

Lukukokemus oli (muutaman kämmin jälkeen) ihan myönteinen. Briefin saa näyttämään joko vain otsikot tai koko tekstin, ja lisäksi syötteet saa järjestettyä uusimmasta vanhempaan tahi niin, että vanhin lukematon on ensimmäisenä. Lisäksi tekstit pääsee lukemaan alkuperäisestä blogista helposti. Ei lainkaan hullumpi rss-lukija.

Innostuin sitten tallentamaan kaikki rss-lukijani syötteet live-kirjanmerkkeinä. Totesin, että minulla on kohtuullinen määrä syötteitä muistissa, sunnuntain lukema oli 209. Homma otti tovin.

***

Koska en pidä muutoksista, päätin kuitenkin kokeilla, kuinka vaikea olisi saada Sage-Too toimimaan FF3.5:ssa. Aikani selailtuani löysin Firefoxin lisäosien sivulta Sage-Toon versiosivun, jossa oli kokeellinen lisäosa 3.5:een. Asensin sen varoituksia uhmaten, ja kas, rss-lukijani toimi kuten aina ennenkin.

Päätin – siitäkin huolimatta, että olin jo muuttanut kaikki syötteet live-kirjanmerkeiksi – pysyä Sagen käyttäjänä. Tosin nyt kynnys vaihtaa on pienempi, ja todennäköisesti seuraavan (versiopäivitys)ongelman myötä rss-lukijani vaihtuu.

Mutta siihen asti tutuilla kuvioilla – tosin uudet syötteet tallennan nyt sekä Sageen että live-kirjanmerkkeihin. Varmuuden vuoksi.

Haluaisin sanoa, että...