Kesän loppu

Koulun alku on kesän loppu.

Vaikka eihän se mikään kesän loppu ole vaan loman loppu. Niin vain on syvään iskostunut se ajatus, että kesä alkaa koulun loputtua ja syksy on tullut, kun koulureppu kaivetaan taas esiin.

Meillä vietetiin viimeistä lomapäivää kesäsin menoin: kävimme uimassa uimahallissa, söimme jäätelöä, olimme ja köllöttelimme. Asennoiduimme alkaviin rutiineihin.

***

Alkuviikkoni on ylipäätään mennyt festivaalista toipumiseen. Hehkutin festivaalitunnelmia urakalla Ishtar-blogissa, joten jätän tässä toistamatta hehkutukseni.

Tyydyn tässä toteamaan, että oma festivaalini oli onnistunut niin esiintymisen, kurssien kuin epävirallisen ohjelman puolesta. Saharan perjantain tanssiesitys onnistui kaikin puolin asiallisesti – tai ehkä “asiallinen” ei ole kabareetunnelmassa se oikea sana –, vaikka minä kaduinkin helteisessä ja hapettomassa tapahtumapaikassa katkerasti asuvalintaani. Hiki virtasi koko illan.

Toisaalta koskapa sitä olisi vietetty kesäfestareita, jolloin ei olisi ollut aurinkoa ja hellettä. (Tarkemmin ajatellen taisi olla vuonna 2003, silloin tanssijoille tarjoiltiin myös vettä.)

Haluaisin sanoa, että...