Kranttu korva

Olen viime päivinä nauttinut hiljaisuudesta – soittamalla musiikkia lujaa.

Musiikki kuulostaa aivan erilaiselta, kun voi kääntää äänenvoimakkuutta niin suurelle, että musiikin nyanssit ja äänimassan täyteläisyys oikeasti kuuluvat. Sitä ei voi tehdä, jos perheen koko väenvahvuus on kotona. Äänekkäästi raikaava musiikki häiritsee muita ja pakottaa heidät lisäämään omaa äänenvoimakkuuttaan. Lopputulos on karmea kakofonia.

Mutta kun talo on hiljainen, voin huudattaa stereoita niin paljon kuin sieluni sietää. Mitä kaikkea ihmeellistä musiikeista paljastuukaan! Kilahdus sieltä, toinen täältä, äänien panorointi laidasta toiseen, pienet soitinten soolot, jotka on miksattu oivallettaviksi. Ja miten rumpubiititkin tunkevat selkäytimeen asti!

Kaikkea musiikkia ei kyllä kova volume pelasta. Kun tekee töitä musiikin kanssa, korvasta tulee tosi kranttu.

Haluaisin sanoa, että...