Laulu soi

En ole ehtinyt blogiin asti päiväkausiin, vaikka suurimman osan ajasta olen koneella viettänyt. Asiakkaiden nettisivustot ynnä muut duunit nielaisevat tehokkaasti kaiken käytettävissä olevan ajan, ja lopun nielaisee muu elämä. (Varteenotettava kysymys: onko minulla muuta elämää?)

Onneksi yksi iso projekti on loppusuoralla, ja kun opiston ryhmät lähtevät alkavalla viikolla käyntiin, olen virallisesti arkirytmissä.

***

Vilkkaan viikon päätti MLL:n Töysän yhdistyksen vauvajuhla – viime vuonna syntyneiden vauvojen muistamistilaisuus. Yhdistyksen puheenjohtaja oli pyytänyt minua jo keväällä laulamaan tilaisuuteen, samalla kertaa kun sovimme keskiviikkoisesta äitien ja lasten tanssi-illasta. Minähän en tunnetusti osaa sanoa “ei”.

Projektiin liittyi muutamia haasteita: en ole aikamoiseen toviin laulanut yleisön edessä, saati sitten niin, että säestän itseäni pianolla. Laulurutiini oli lähtiäisiksi pahasti hukassa. Kun vielä flunssa elokuun puolivälissä varasti ääneni eikä ole suostunut sitä tähän päivään mennessä ennalleen palauttamaan, en ole uskaltanut kovin ahkerasti harjoitella, jottei ääni kaikkoaisi kokonaan.

***

Olosuhteisiin nähden laulaminen sujui hyvin. Valitsin esitettäväksi lauluksi kappaleeni Tutkimusmatkalla, joka kuultiin vastaavassa vauvajuhlassa viisi vuotta sitten. Valinta oli loppujen lopuksi helppo: piti valita kappale, jonka ääniala on sen verran suppea, että rohiseva ääneni siihen riittäisi.

Vauvajuhlan yleisökaarti koostuu pääasiassa noin yksivuotiaista lapsista, heidän vanhemmistaan ja sisaruksistaan. Oli hauska huomata, miten ne pienetkin tenavat pysähtyivät lauluani kuuntelemaan. Vaihtoehdot: joko kuulostin käheän ääneni kera Rölli-peikolta tahi minun ääneni on muuten lasten mieleen.

Tai sitten se taika oli kappaleessa. Omakin jälkikasvu kyllä intoutui laulamaan mukana, kun kappaletta kotosalla harjoittelin.

Haluaisin sanoa, että...