Jälkitunnelmointia

Lauantaina esiinnyin häissä. Se on aina Erityinen Juttu, sillä hääpäivä tapaa oleman sellainen, joka säilyy aina ihmisten mielissä.

Hääkeikkoihin tulee valmistauduttua tavallistakin huolellisemmin. Esimerkiksi meikkaukseen saa kulumaan aikamoisen tovin. Toisaalta syytäkin on tavallista hienopiirteisempään työskentelyyn, sillä yleisö on ihan liki.

Tunnelma on myös ihan erilainen kuin “tavallisilla keikoilla”. Useimmilla keikoilla yleisö on tullut katsomaan nimenomaan itämaista tanssia, mutta häiden vetonaula löytyy jostain ihan muualta. Tanssiesitys on lisämauste, josta yleisö nauttii seurustelun ja juhlinnan ohessa.

Oli hienoa tulla kutsutuksi esiintymään pariskunnan tärkeimpään juhlaan. Ikimuistoista, molemmin puolin.

***

Ensi lauantaina on edessä vielä yksi yksityistilaisuus, jonne menen tanssimaan. Syyskuu onkin ollut pullollaan esiintymisiä ja ekstratanssitunteja. Ilo on tässäkin tapauksessa minun puolellani, vaikka aikataulut ovat välillä kääntyneet minuuttitahtisiksi.

Syyslomaan on vielä kolme viikkoa, ja sinne asti paahdetaan täysillä. Ehdin jo erään toisen alan ammattilaisen kanssa aprikoida, millä mielialalla mahdamme joulukuussa olla. On ihanaa, että on töitä, mutta toisaalta kun on töitä, saattaa tulla vauhtisokeaksi. Täytyy yrittää pitää varansa.

***

Ammattilaisista puhuakseni… Kirjoitin Ishtar-blogiin tekstiviestistä, jonka lauantaina sain. Vaikka olenkin monialainen yrittäjä, jokin tolkku siinäkin sentään.

Haluaisin sanoa, että...