Vedet silmissä

Yövyin viikonloppuna miehen siskon luona. Tarkoitus oli nukkua kunnon yöunet, mutta keittiön pöytä ja reilua isommat teekupit pitivät ääressään huomattavasti pidempään kuin olisi ollut väsymysasteeseen verrattuna järkevää.

Sopivan väsyneenä hauskat asiat muuttuvat aivan hervottomiksi. Muutamanakin iltana Alhenan tiistaitreeneissä on naurettu vedet silmissä, maha kippuralla. Viikonloppuna kälyn kanssa keskusteltiin elävästä elämästä. Todellisuus oli siinä määrin ihmeellinen, että tolkuton nauru alkoi kivistää vatsaa ja kyyneleet valua. Nauruterapia tuli tarpeeseen!

Seuraavana iltana väsymys oli paria pykälää suurempi ja jutut asteikon vakavammasta päästä. En muista, milloin olisin viimeksi vollottanut useamman talouspaperiarkin verran.

Keittiöpsykologiaa on hyvä harjoittaa aika ajoin. Harmillista, että nykyisessä elämäntilanteessa sitä on tarjolla suhteellisen harvoin ja puhelinpsykologia tulee tolkuttoman kalliiksi. Reissuviikonloput ovat rankkoja: päivät ennalta suunniteltua ohjelmaa ja yöt syvällisiä keskusteluja. Niiden jälkeen on toipumisloma tarpeen – niin minulle kuin emännällekin.

Haluaisin sanoa, että...