Puron lumoissa

Novita Puro on täysvillalankaa, joka on värjätty “noromaisesti”. Toisin sanoen kerässä on useampaa väriä jonkinsorttisissa pätkissä.

Minä innostuisin moisesta langasta vain siinä tapauksessa, että kaikki värit olisivat täsmälleen minun sävyisiäni. Silloinkaan en usko, että tekisin langasta yhdistettäviä kappaleita, kuten paitoja, mutta huivina tai päähineenä tai säärystiminä voisi menestyäkin.

Onneksi kaikki Novita Puron värit ovat sellaisia, että seassa on vähintään yksi ällötyssävy. Ei tarvitse edes miettiä.

Lapset sen sijaan tykkäävät. Ostin heille lankaa, jotta saavat kutoa itselleen ainaoikein-kaulaliinaa.

Nyt alan ymmärtää, mihin tällaisen liukuvärjätyn langan lumo perustuu. “Äiti äiti, nyt minulle tulee sinistä!” “Nyt se väri vaihtuu ihan vihreäksi.” Lapset ovat koukussa kutomiseen &ndah; ihan vain, jotta näkevät, mitä väriä seuraavana tulee.

Haluaisin sanoa, että...