Rokotuksen aika

Tänään julkaistiin paikallislehdessä syksyn influenssarokotusten aikataulut.

Diabeetikot kuuluvat riskiryhmään, jolle rokotus tulee joka syksy. En muista, oivalsinko tätä vielä ensimmäisenä syksynä diabeteksen toteamisen jälkeen, mutta jossain vaiheessa naksahti, että lehtijutuissa mainittu “diabeetikko” tarkoittaa siis oikeasti myös ykköstyyppiläisiä. Kovin useinhan julkisuudessa puhutaan diabeetikoista, mutta tarkoitetaan vain kakkostyypin diabeetikoita.

Tähän mennessä influenssarokotusta ei ole tullut otettua, koska lääkärien mukaan influenssat ovat olleet lieviä. Tänä talvena tilanne saattaa hyvinkin olla toisenmoinen.

***

Hetki meni senkin asian tajuamisessa, että tänä syksynä piikitetään influenssan nimissä kahteen kertaan: on kausi-influenssarokote ja sikainfluenssarokote, josta puhutaan pandemiarokotuksena. Riskiryhmään kuuluville annetaan molemmat, mutta sikainfluenssan riskiryhmään kuuluvat saavat vain H1N1-rokotteen – kaikki kouluikäiset kuuluvat jälkimmäiseen ryhmään.

Nyt on siis päivämäärä diabeetikon influenssarokotuksille vajaan kolmen viikon päähän. Eivätköhän koulusta päin tarkemmin ilmoittele, miten terveet koululaiset rokotetaan. Ainoastaan me aikuiset jäämme siis tämän rokotuksen ulkopuolelle.

***

Parhaillaan puoli perhettä niistää ja niiskuttaa ja valittelee kurkkukipua. Oletettavasti siis tavallinen flunssa on käymässä kimppuumme.

Koska käpälieni ulottuvilla ei ole mitään umpipuuta, on parempi olla sanomatta ääneen, että oma oloni ei ole toistaiseksi hassumpi.

Haluaisin sanoa, että...