Kesä oli hiljainen

Koska olen viimeksi ollut siellä, missä olen? Suurimman osan ajasta elämä tuntuu olevan tulevaisuudessa, läheisessä tai kaukaisessa.

Tämä viikko on huvennut kalenteria täyttäessä, tulevia projekteja suunnitellessa ja suunniteltuja valmistellessa. Valmista ei ole syntynyt, eivätkä suomalaiset sananlaskut paljon lohduta (hyvin suunniteltu jne.).

Talven tanssikausi alkoi tänä vuonna jo heinäkuussa. Sahara esiintyi Tampereella 10.8. itämaisen tanssin kesäfestivaalissa, ja siihen valmistautuminen nielaisi suurimman osan kesää, jos ei konkreettisesti niin henkisesti. Vasta festareiden jälkeen olen päässyt keskittymään tulevaan talveen: kansalaisopiston ryhmät aloittavat kahden viikon päästä.

Kesä oli hiljainen, eniten levyistä soivat kesän tuoreet julkaisut Hehkumolta ja Hyperborealta. Nyt itämainen musiikki tuntuu yhtä aikaa tutulta ja tuoreelta. Uudet, keväällä hakitut levyt jaksavat kiehtoa, ja vanhoistakin putkahtelee esille haudattuja helmiä. Tänä talvena ryhmäni saavat korvat täyteen ainakin Essam Karikaa sekä Homma Dolia, suomalaisten Hannele Lindgrenin ja Riikka Lindbergin tuottamaa levyä.

Kehon kesäjäykkyyden ja -kireyden poistaminen vie muutaman viikon. Taas tuntuu siltä, kuin olisi alussa.

Haluaisin sanoa, että...