Raadollinen tarina

Sunnuntai on monelle työpäivä. Esimerkiksi opettajat, joilta moni kadehtii pitkiä kesälomia, käyttävät pyhäpäivänsä yleensä työhön.

Minäkin olen harva se sunnuntai tehnyt töitä, mutta tänään en ole varsinaisten työasioiden eteen tehnyt oikeastaan mitään. Epäilen, että flunssa odottaa pääsevänsä iskemään kimppuuni, joten yritän muistaa lepäillä ja oleilla aina välillä. Ihan oikeasti.

Asian tärkeydestä muistutti myös lapseni, joka kirjoitti koulutehtävänä jouluisen tarinan. Tarinassa lähdettiin hakemaan joulukuusta. Kuusenhakuun osallistuivat kaikki perheenjäsenet, “paitsi äiti, koska äidillä oli töitä”. Auts.

Tänään äiti sitten istui sohvalla ja katseli jälkikasvun kanssa televisiota. Puikot kilisivät ja torstaina aloitettu neuleprojekti eteni. Ja etenee yhä: en malta vieläkään laskea kudinta käsistäni.

Haluaisin sanoa, että...