Lakatut varpaankynnet

Lauantaina on tanssikeikka Tampereella. Tarkoitus on tanssia andalusialaista likimain paljain jaloin, ainoastaan päkiänalustossut käpälissä. On siis syytä siistiä myös varpaiden kynnet.

Varpaankynsien lakkaus kuluu ja rapautuu paljon hitaammin kuin sormien – olletikin että varpaat hinkkautuvat jatkuvasti sukissa ja tanssitossuissa. Edellinen lakkaus oli jo mennyt aika eksoottisen näköiseksi ja kynnet kasvaneet ylipitkiksi, joten tänään oli juuri sopiva aika lakata varpaankynnet.

Kynsilakan poisto varpaankynsistä rohmaisee lakat myös sormista. Vanha lakka oli kyllä jo enemmän tai vähemmän lohkeillut, ja kynnet ovat nyt (lauantain esiintymistä ennakoiden) normaalia pidemmät. Ilman lakkaa olisivat todennäköisesti tohjona jo puolessa välissä viikkoa. Perjantaina on kunnollisen esiintymislakkauksen vuoro, nyt tarvittiin vain pikainen laitto.

***

Olen viime aikoina kokeillut useamman erivärisen lakan yhdistämistä päällekkäin. Tänään varpaisiin laitoin kirkasta punaista ja sen päälle viininpunaista kimaltavaa lakkaa ohuen kerroksen. Lopputulos oli sangen hauska: punaisen kirkkaus taittui tummemmaksi, mutta lopputulos on silti selvästi punainen.

Sormiin kokeilin vastaavaa mutta tummemmilla väreillä. Alle kirkasta mattapunaista, joka yksinään on aika tylsän näköinen, ja päälle peittävä kerros hyvin tummaa viininpunaista. Nämä ovat ihan pikkujoulukynnet!

Värikkäällä kynsilakalla marraskuun harmautta vastaan?

Haluaisin sanoa, että...