Keikkahuuman tasaus

Sahara esiintyi tänään Mihrimah ry:n syysnäytöksessä Tampereella. Tanssiryhmämme kutsuttiin kesällä näytökseen, ja ilomielin lähdimme esiintymään. Tampereella on ihanaa tanssiväkeä, ja esiintyminen on aina mukavaa.

Sahara esitti tänään kaksi tanssia: andalusialaisen, josta tanssiväki on aina kovasti pitänyt, ja rumpusoolon, jota osaavat arvostaa myös ne, jotka eivät itämaisen tanssin hienouksia ymmärrä. Esiintymisfiilis oli loistava! Andalusialainen oli saatu kaivettua vuoden takaa aktiivimuistiin niin, että tanssi soljui liikkeestä toiseen kuin uni, ja rumpusoolokin oli jo kevään ja kesän mittaan hioutunut niin hyväksi paketiksi, että kaikki meni aivan nappiin.

Illan muista esityksistä ehdin näkemään valitettavan pienen katkelman, mutta sen verran näin, että Zahra Mujusen marokkolainen oli taattua tavaraa, Anu Haataisen tanssi hallitun kaunista ja Mihrimahin tanssiryhmän esittämät Hannele Lindgrenin koreografiat olivat juuri niin ihania kuin Hannelen kaikki koreografiat ovat.

Miia Ojanen jäi ikävästi näkemättä, mutta Outi Bomanin puku istui Miialle kuin valettu. Samoin Minna Koskisen milayabaladisooloa en päässyt katsomaan, mutta ihailin Minnan punaista pukua backstagessa. (Kyllä ne puvut vaan ovat puoli tanssia – heikko tanssi hyvässä puvussa ei näytä oikein miltään, mutta upeat tanssijat, upeat tanssit ja upeat puvut ovat mieletön yhdistelmä!)

***

Kaikkinensa aivan loistava ilta!

Minäkin ehdin saada kaksiosaisen pukuni käyttökuntoiseksi sopivasti tuntia ennen näytöksen alkua – liivit ja vyö pysyivät päälläni ongelmitta koko tanssin ajan.

Kiitos Mihrimahille, kaikille illan tanssijoille ja yleisölle ihanasta illasta!

***

Ainoastaan yksi kirpeä miinusmerkki tähän päivään osuu: jos ei olisi ollut tanssikeikkaa, olisin ollut mieheni kanssa katsomassa Kolmatta Naista. Ja se olisi ollut ehdottomasti parasta, mitä voi tehdä, jos ei itse ole esiintymässä.

Haluaisin sanoa, että...