Tosi hyvä postipäivä

Tällaisiin postipäiviin ei ole kovin usein varaa. Minua on hemmoteltu niin helmillä, akvaariokasveilla kuin käsityölehdelläkin.

Suuri Käsityölehtihän on yksi kuukauden kohokohdistani. Nyt odottamani joulun kaksoisnumero jäi kirkkaasti muun postitarjonnan varjoon. Vielä ennen pakkasten tuloa sain kylmäherkän kasvilähetyksen. Rusolehti (Ludwigia palustris x repens, josko muitakin tieteellisiä nimiä käytetään) on ollut toivelistallani pitkään. Viikonloppuna Aqua-webissä oli sopivasti tarjolla rusolehteä; ostin kasvit ilman jahkailua eikä postikaan toimituksessa hidastellut.

Olin mukana kimppatilauksessa korutarvikkeita myyvään Fire Mountain Gems -firmaan. Tulivuorilta saapui aimo lasti ihastuttavia kivihelmiä: runsaasti rakastamaani granaattia 5- ja 6-millisinä, ihastuttavia mustia onyx-lehtiä, krakeloitua kristallikvartsia 6- ja 8-millisinä, litteitä ovaaleja botswanan akaatteja sekä koemielessä fossiiliakaattia 6- ja 8-millisinä sekä karvan verran isompina pyöreinä ovaaleina. Ihan nappiin osunut tilaus, näistä helmistä on iloa pitkään.

Normaalipäivänä olisin koko päivän ihaillut FMG-aarteitani, mutta tänään posti kantoi kotiin vielä yhden helmilähetyksen, jonka loppusumma oli kutakuinkin samaa luokkaa kuin kuudentoista FMG-nauhan yhteenlaskettu hinta. Silti tässä helmilähetyksessä oli vain viisi helmeä.

Minulla oli entuudestaan yksi Jane Myrsky -helmi, käsintehty lamppuhelmi, nyt minulla on niitä yhteensä kuusi. Olin pitkin syksyä kuolannut Janen helmipajan luomuksia, ja sunnuntai-iltana alkoi tuntua siltä, että minulla on iso tarvis saada joku helmi. Syynäsin koko tarjonnan läpi, ja ostoslistalle ilmaantui yhden sijasta useampia: kaksi upeaa pitkänmallista helmeä, joissa on punaisia lehtikoukeroita; yksi punainen ruukku, kyljessä palladiumkoristetta; litteä ovaali, jossa on punaisella pohjalla tummia koukeroita; kruununa – ihan vain värien vuoksi – jäätelöannos, punaista ja vaaleanpunaista jäätelöä valkoisessa kupissa. Siinä taisivat muuten olla kaikki Janen syvänpunaiset helmet…

Turha kai sanoa, etten ole koko päivänä saanut mitään aikaiseksi, olen vain ihastellut aarteitani. Terapeuttista tämäkin.

Haluaisin sanoa, että...