Vuoden viimeinen

Olen laskeskellut päiviä ja tunteja tämän vuoden loppumiseen jo maanantaista asti.

Toisaalta on hirvittänyt: niin paljon piti saada tehtyä vuonna 2009 ja niin vähiin alkoi käydä aika tehdä. Toisaalta olen intomielellä odottanut, että saan siirtää vanhat kalenterit arkistoon ja aloittaa uusien, tyhjien kalenterien täyttämisen.

(Tämä on tietysti pelkkä psykologinen harha: oikeasti ensi vuoden kalenteri on tupaten täynnä maaliskuun alkuun saakka, ja perinteisesti maalis–huhtikuu on ollut sitä aikaa vuodesta, jolloin hengittäminenkin pitää aikatauluttaa. Mutta koska en ole vielä ehtinyt siirtää ensi vuoden töitä ja urakoita uuteen kalenteriin, minulla on tyhjä, väljä, puhdas kalenteri, jossa on aikaa ja tilaa ihan mille tahansa!)

***

Välipäivät ovat huvenneet kynttilöitä poltellessa ja joulunalusajan rästitöitä tehdessä. Ja päiviä ja tunteja laskiessa.

Kasa keskeneräisiä asioita on hoitunut, mutta jäi niitä vielä ensi vuodellekin ripakopallinen. Viimeisen kuukauden aikana saapuneista sähköposteista valtaosa odottaa ruotimista ja vastaamista, liuta päätettäviä asioita pitäisi päättää, kahmalollinen urakoita pitäisi saattaa loppuun. Ikuisuuslistalla on joukko töitä, jotka eivät näimmä itsestään valmistu. (Tähän kohti syviä huokauksia.)

***

Onneksi ensi vuonna kaikki on paremmin – eikös? Otan huomisaamuna esille kalenterit – kaikki kolme* – ja aloitan ruksimalla sinne vapaapäivät ja lomat. Sen jälkeen katsotaan, mihin on aikaa ja resursseja.

Joulukortissani toivotin: “Saavu vuosi sees.” Se on kuulkaas kolme tuntia seesteisen vuoden ja vuosikymmenen alkuun. Nyt on aika ryhtyä miettimään uuden vuoden lupauksia.

* 1) assistentti-kalenterini, johon kirjataan olennaiset omasta ja perheen elämästä ja jonka avulla tehdään lyhyen ja pitkän tähtäimen suunnitelmat
2) pöytäkalenterini, jonka avulla koordinoin työt
3) seinäkalenterin, joka pitää koko perheen ruodussa

2 vastausta merkintään “Vuoden viimeinen”

  1. Toivottavasti saat kalenterisi hyvään kuosiin! Onnea tulevalle vuodelle.

  2. Kiitos, Hanne! Uskallankohan tunnustaa… kalentereihin ei ole vielä(kään) koskettu. Mutta monta muuta tarpeellista asiaa on edennyt, kun olen työstänyt vuoden 2009 kirjanpitoa. Eiköhän tässä pikkuhiljaa osaa jo siirtää katsetta tulevaan :).

Haluaisin sanoa, että...