Viekää pois tuo valoilmiö

Tänä vuonna on kevääntulo ottanut erityisen lujille. Veikkaan, että kun talvi muotoutui todella kiireiseksi, sitä hiljaa mielessään toivoi, että talvi ei ehtisi loppua, ennen kuin siitä ehtii nauttimaankin.

No loppuuhan se kummiskin.

Yhdistelmä kevätaurinkoa ja valkoisia hankia rassaa. Ulkona on niin kirkasta, että kun katsoo ikkunasta ulos, verkkokalvoille jää haamukuva. Migreeniherkkää aikaa.

***

Eilen huomasin, että paikoitellen alkaa olla jo ihan oikeasti kevät. Tiet ovat kuivia, kauppakeskuksen piha on asvalttia ja pikkusoraa. Hanget ovat tiivistyneet, auringon puolella on enemmän likaisenharmaanruskeaa kuin valkoista.

Meidän pihaamme kevät saapuu aina paljon myöhemmin kuin muualle seutukuntaan. Voi olla, että katolta tippuneiden lumien kasoja saa talon pohjoispuolella levitellä sulamaan vielä kesäkuun puolellakin.

***

Sisällä auringon hajasäteet häikäisevät silmiä, vaikka verhot ovat kiinni. Jokohan sitä pitäisi ottaa viimeisetkin joulukoristeet keittiön ikkunasta pois.

Yksi vastaus merkintään “Viekää pois tuo valoilmiö”

  1. Ota vaan ne joulukoristeet jo pois!

    Auringonpaisteessa häikäisee todella. Pakko laittaa aurinkolasit. Lumet tuntuvat sulavan NIIN hitaasti. Tykkään kyllä lumesta, mutta…

    Valoisia kevätpäiviä!

Haluaisin sanoa, että...