Sähköä ilmassa

Sade on kiva juttu, mutta ukkonen ei. Tai ukkonenkin vielä menettelee, mutta myrsky hyppää jo ihan eri kategoriaan.

Tällä viikolla olen kastunut läpimäräksi pyörän selässä kahteen kertaan. Jälkimmäisellä kerralla – eilisen hurjassa myrskyssä – nopeasti noussut ukkonen yllätti minut täydelleen, ja sain polkea kotiin salamoiden ja jyrinän saattelemana.

Kahteen otteeseen olemme myös olleet ilman sähköjä. Ensimmäisen kerran viikolla sähkö palasi parissa tunnissa. Eilisiltana sähköt katkesivat ennen kuutta, ja pimenevää iltaa vietettiin kynttilöiden valossa. Ehdimme jo asennoitua sähköttömään yöhön, mutta yhdentoista liepeillä lopulta pääsimme takaisin sivilisaation pariin.

En valita. Me selvisimme muutamalla sähköttömällä tunnilla, Itä-Suomessa katkon pituutta lasketaan päivissä.

Haluaisin sanoa, että...