Kaakaota ja sympatiaa

Saisinko sympatiaa, jos sanoisin, että minulla on liian vähän helmiä? Tuskin ainakaan perheeltäni: helmiä on laatikkotolkulla.

Mutta kun niitä helmiä on liian vähän. Tai ainakaan minulla ei ole juuri niitä oikeita helmiä, juuri nyt.

Haluan rannekorun, sopivasti arkisen muttei olemattoman, helposti yhdisteltävän ja mukavan tuntuisen. Nopeatekoisen (nopea? minulta? melkein tukehdun kaakaooni); sellaisen, jonka voi unohtaa ranteeseen päiväkausiksi.

Mutta ei minulla sellaiseen ole helmiä!

Olen nyt illan pyöritellyt kaikenmoisia kiviä, ja vahvasti näyttää siltä, että rannekoruun päätyvät taannoin tilaamistani Botswanan akaateista valjuimmat ja raidattomimmat harmaat ja valkeat ovaalit, ja kaverikseen ne saavat mustaa sardonyxia. Jos olen oikein ripeä, koru on valmis vielä tänään. Jos en, niin… no, ehkä ei vielä ensi viikollakaan.

Arvioitu korun valmistamiseen käytetty aika: 8 minuuttia. Suunnitteluun, helmien valikointiin, vertailuun ja mallaamiseen käytetty aika: 82 minuuttia. Suunnittelun suunnitteluun käytetty aika: muutama viikko.

Otan kaakaokuppini ja palaan helmieni ääreen. Ei niitä nyt niin kovin paljon ole, olohuoneessa mahtuu vielä kävelemään.

Epilogi kello 23.51: Valmista tuli! Koru on ranteessa ja saa unohtua siihen yöksi ja päiväksi. Katsotaan, alkaako tuntua kotoisalta ja tuliko liian pitkä. Huomautus: kyllä korun valmistamiseen meni vähän pidempään kuin kahdeksan minuuttia, mutta joka tapauksessa murto-osa siitä ajasta, mikä on kulunut kiviä pyöritellessä.

Yksi vastaus merkintään “Kaakaota ja sympatiaa”

  1. Voi, mä tiedän ton tunteen niin hyvin, vaikka mulla ei ole kyse helmistä, vaan langoista.

Haluaisin sanoa, että...