Parantumaan päin

Kun ei koskaan saa kuumetta, pienikin lämmönnousu vetää veteläksi. Viikon verran lämmöt ovat keikkuneet normaalin 35,5-lukeman sijaan astetta korkeammalla, huikeimpina päivinä käytiin 37,2:ssa. Silloin ei paljon tarvinnut sängystä ylös nousta.

Flunssa siis iski, kun pikkuisen tahti rauhoittui — niinhän siinä aina käy. Kurkkukipu sörssäsi kauneimmat joululaulut sunnuntaina, lauluyritykset saivat vain yskimään, mutta jälkikasvu lauloi minunkin edestäni. Nenä puolipahimmoisesti tukossa, päätä on särkenyt enemmän ja vielä enemmän, ääni pois…

Tänään on pitkästä aikaa melkein hyvä olla, josko ei nyt vielä aivan normaaliltakaan tunnu. Nyt pitäisi ryhtyä taas tarmokkaasti tekemään hommia, kun joulukin lähenee.

Eilen oli diabeteskontrolli Seinäjoella. Reissu oli mukava, vaikka olotilaani harmittelinkin. Emme sitten jaksaneet lähteä isommin shoppailemaan, kävimme vain vähentämässä erään akvaarioharrastajan kierteissarvipopulaatiota ja vilkaisimme Faunattaren fisuvalikoimia. Timanttitetra on erittäin varteenotettava vaihtoehto tulevan ison altaan ns. isoksi kalaksi. Kongontetrat hylkäsin, niiden ulkomuoto ei miellytä.

Nyt meillä on sitten jo kolme akvaariota, vaikka se iso tankki saadaankin vasta tammikuulla. Haimme käytetyn 180-litraisen kuun alussa, ja nyt meillä on vielä 300-litrainenkin. 180-litraisesta tulee kasviakvaario, parhaillaan se odottaa varmuuden välttämiseksi uusia silikoneja. 300-litraisen varsinaisesta käytöstä ei ole päätetty, tällä hetkellä se toimii väliaikaisena asumuksena 180-litraisen mukana muuttaneille mustatetroille ja partikselle. Mustatetrat eivät oikein sovi ison altaan asukasyhdistykseen, joten voipi olla, että loppujen lopuksi meillä on yhtäkkiä neljä toimivaa akvaariota.

Joka tapauksessa nyt kasvatellaan kierteissarvikotiloiden populaatiota, jotta siitä saadaan tulevaisuudessa kolmen altaan talonmiehet.

Yksi vastaus merkintään “Parantumaan päin”

  1. Kuulostaa hienolta! Toivottavasti fisutkin elävät sovussa sitten.

Haluaisin sanoa, että...