Kallista rahaa

Olen ollut elämässäni aika monen pankin asiakkaana: Säästöpankissa (sekä lamaa edeltäneessä että uudessa paikallissäästöpankissa), Yhdyspankissa, Kansallisosakepankissa, Meritassa ja Nordeassa (aivan: yksi tili, monta pankkia), joku tili on ollut Postipankissakin ja siirtynyt sieltä Sampo-pankkiin. Jonkinmoista asiakkuussuhdetta on ollut Osuuspankkiin, ja olen joskus ollut tekemisissä myös Aktian kanssa.

Olen tehnyt päivän pankkipalveluvertailua. Summa summarum: raha-asiat maksavat.

Monissa pankeissa rahaa saa vuodessa menemään yllättävän runsaasti ihan vain siihen, että on tili, jonne saa palkat, lapsilisät sun muut sisääntulevat rahavirrat. Korteista veloitetaan vaihtelevia summia; toisilla verkkopankki – nykyelämän pakollinen juttu – nappaisee rahaa. Toisinaan jokainen rahanliikahdus tililtä pois tai tilille päin veloitetaan. Jotkut pankit rahastavat käteisen rahan nostoilla tai tapahtumakyselyillä.

Luonnollisesti pankkipalvelujen suora vertailu on toivotonta, hinnoitteluperusteet vaihtelevat niin paljon.

***

Olen istunut puoli päivää puhelimessa (pääasiassa yrityspuhelinnumeroihin, mutta sentään lankapuhelimesta – kuinkahan hurja puhelinlasku tästä tämähtää?) ja kilpailuttanut pankkeja.

Näyttää siltä, että on aika aloittaa jälleen uusi asiakkuussuhde.

Haluaisin sanoa, että...