Merkinnät teemasta ''

Näin puetaan tonttu (12. luukku)

Kauanko hupenee aikaa tonttupuvun ompelussa? Huomattavasti vähemmän kuin ompelun aloittamisen suunnittelussa.

Perjantaina on koulun joulujuhla, ja esityksiin tarvitaan luonnollisesti tonttuasustetta. Löysin tonttulakkikätköni, josko kulkuset olivat jälleen kerran lähteneet etsimään parempia kilinäseutuja. Sitä vastoin sopivaa harmaata tahi punaista paitaa ei valmiina ollut, joten täytyi myllätä varastoja.

Halusin tällä erää tehdä ihan oikean tonttupaidan, en mitään harmaata collegea, joka leikkii joulukuussa pukevansa tenavan tontuksi ja muun ajan vuodesta pukevansa känkkäränkän koululaiseksi.

Muistin, että yhden paitapusero-ompelukseni (keskeneräisen, pahaa pelkään) jäljiltä oli vielä kaitale harmaata puuvillakangasta, joten saksitin sen kietaisumalliseksi pitkäksi paidaksi. Koska kangasta ei riittänyt täyspitkiin hihoihin, ompelin hihansuihin ja etureunoihin punaiset kaitaleet.

Nyt lisätään muutama kulkunen ja jokunen rusetille kääräisty punainen nauhanpätkä sekä ommellaan punaisesta kankaasta vyö, joka koristellaan kultanauhalla (kaikki tämä luonnollisesti huomisaamuun mennessä *huokaus*). Ja näin lapsesta kuoriutuu tonttu – ei kumminkaan ihan pesunkestävä, sillä se punainen nauha todennäköisesti päästää väriä.