Kirjanmerkitty

Sen sijaan, että olisin päivällä tehnyt järkevää ja tuottavaa työtä, selasin kirjanmerkkejä. Yhdistin lopultakin työkoneen ja läppärin kirjanmerkit, koska se tarpeellinen kirjanmerkki tuppasi aina olemaan väärällä koneella.

En kuitenkaan halunnut siirtää kaikkia niitä satoja kirjanmerkkejä, joita vuosituhannen alussa olen koneelleni tullut säästäneeksi, joten avasin kaikki kirjanmerkit ja tarkistin, että ne toimivat. Häkellyttävän iso määrä osoitteita oli ehtinyt vuosien mittaan katoamaan; osin kadonnut oli koko domain, osin taas sivuston rakenne oli pistetty uusiksi, jolloin jollekin tietylle sivulle viittaava linkki oli kadonnut.

Toimimattomien lisäksi siivosin koko joukon kirjanmerkkejä, joille ei enää ole tarvetta. Pois lähti useita kymmeniä vauva-aiheisia linkkejä: keskustelupalstoja, lelu- ja vaatesivuja, raskausaikaan liittyviä linkkejä. Huspois vaan!

***

Häkellyttävän moni pulju ja putiikki oli vuosien mittaan kadonnut. Esimerkiksi iso joukko nettikirjakauppojen kirjanmerkkejä ei enää tuottanut kauppapaikkaa ollenkaan. Samoin www-sivujen tekemiseen erikoistuneista ja akvaarioaiheisista sivustoista jäljellä oli enää ehkä puolet.

Tallentamistani Shakira-aiheisista sivustoista toimi enää alle kolmannes. Sitä vastoin kaikki Marilyn Monroe -aiheiset kirjanmerkkini tuottivat yhä Marilyn-sivustoja.

***

Nyt pitäisi vielä varmistaa, että kaikki läppärin vanhat kirjanmerkit ovat validia kamaa, ja sitten olisi urakkana saada kaikki lajiteltua loogisiin paikkoihin.

Päivän filosofinen kysymys: onko ylipäänsä tarpeen säästää kirjanmerkkejä sivuille, joissa käy korkeintaan kerran kolmessa vuodessa?

Haluaisin sanoa, että...