Merkinnät teemasta ''

Valkoista

Tänä aamuna maa oli valkeana. Aivan kuin olisin nuortunut.

Ensilumi — niin katoavaa kuin se onkin — tuo puhtaan olon. Syksyn roskat jäävät hangen alle ja saa aloittaa uudestaan.

Lapsena ensilumi ja kevään ensimmäinen vesisade olivat tärkeitä rajapyykkejä. Muistan monta syksyä, jolloin lumi on tullut pohjoiseen lokakuun alkupäivinä. Kun talvi teki pohjoisessa tuloaan, se yleensä myös tuli. Täällä keskisessä Suomessa ei olla yhtä onnekkaita.

Hetken aikaa ihailin aamusta lumista maisemaa. Eihän valkoista ollut kuin sentin kerros, mutta silti koko maailma näytti aivan uudelta.

Sitten se iski: talvi tulee! Millä vaatteilla tenavat kouluun, milloin tarvitaan toppahaalarit ja talvikengät? Omat talvikamppeet ovat niin loppuunkuluneita, että pitäisi lähteä saapasostoksille — ja se talvitakki ei edennyt kesällä saksennapsaustakaan.

Tuskin tässä kuitenkaan on vielä suurempaa kiirusta. Alkuviikoksi on luvattu melkein kymmentä plusastetta ja tyypillistä syksysäätä. Ei sitä talvitakkia vielä kannata aloittaa.

Muutto

Tähän on tultu: blogilla on uusi koti. Hankin firman domainin rinnalle oman henkilökohtaisen domainin, ja nyt on WordPressillä toteutettu blogi pystyssä. Tähänastiset merkinnät ovat kopioita Vuodatuksesta, tästä eteenpäin liikutaan täällä omalla domainilla.

Ulkoasusta ei ole vielä tietoakaan, kategoriat ovat keskeneräiset ja toistaiseksi käytössä on englanninkielinen WordPress, joten osa sivupalkkien annista ja päivämäärämerkinnöistä on väärällä kielellä. Rohkenen toivoa, että lähiviikot tuovat olennaista parannusta asiaan.

Ensi viikolla muuttaa toinen blogini myös WordPressiin. Ishtar-blogi tulee jatkossa löytymään www.7ht.fi-sivustolta.